Afrasteringen paarden

Afrastering voor paarden

Voor paarden zijn er een aantal mogelijkheden om een degelijk, maar ook veilige afrastering te plaatsen. Dit zijn electrische afrasteringen met lint, cord of met een permanentkabel. Deze zijn goed zichtbaar en omdat er stroom op staat heeft het paard respect voor de afrastering. Wij gebruiken hiervoor materiaal van Gallagher.
0.a. schapengaas en prikkeldraad zijn voor paarden niet geschikt omdat deze ernstige verwondingen kunnen veroorzaken. Zo is prikkeldraad binnenkort verboden als omheining voor paarden. Deze motie is op 21 april 2009 aangenomen door de tweede kamer.

Prijzen zijn per meter afrastering incl. BTW, montage, palen, geleiders, isolatoren, doorgangen en alle andere benodigde materialen. Prijzen zijn excl. apparaat, aardingssysteem.
Voor meer informatie over elektrische afasteringen klik hier.

Lint afrasteringen:
Levering en plaatsing weide afrastering voor paarden.
Hoekpalen: 250/12 gecreosoteerd

palen: 200/10 gecreosoteerd

paalafstand: 4 meter

isolatoren: Gallagher materiaal

lint: turbo lint 40 mm Gallagher 3 x rond

hoogte: ca 1.35 boven maaiveld

Geleverd en geplaatst per meter incl. BTW € 10,00
Met 2 regels lint per meter. incl. BTW € 8,50

 

Super strak gespannen lint zal niet gaan hangen. Het voordeel van deze isolatoren is dat het lint op elke paal wordt vastgeklemd. Opspannen is dan ook niet vaak nodig.

Cord afrastering

Hoekpalen: 250/12 gecreosoteerd
palen: 200/10 gecreosoteerd

paalafstand: 4 meter

isolatoren: Gallagher materiaal

Cord: turbo line cord  Gallagher 3 x rond

hoogte: ca 1.35 boven maaiveld

Geleverd en geplaatst per meter incl. BTW € 8,00
Met 2 regels cord per meter. incl. BTW € 7,00

Is nu ook te verkrijgen in bruin cord.

Permanentkabel

Wij leveren en plaatsen ook afrasteringen van permanentkabel van Gallagher ( Equiwire). Deze kabel is en 2,5 mm gegalvaniseerd draad welke is ommanteld met een witte kunststof. Deze kunststof is stroomgeleidend door 3 koolstof lijnen die in direct contact staan met de kern.  Deze afrastering is door de zichtbaarheid en duurzaamheid een zeer veilige oplossing voor paarden. Door het toevoegen van trekveren en roterende spanners heeft u weinig onderhoud aan de afrstering en is makkelijk na te spannen.

Het monteren van een permanentkabel van Gallagher is specialisten werk.
Omdat de prijs van deze afrastering afhankelijk is van diverse factoren zoals, het aantal hoeken, het aantal doorgangen en de lengtes, kunnen wij hiervoor niet een vaste meterprijs geven. Voor een offerte kunt u altijd contact opnemen. Wij zullen dan precies gaan berekenen wat u nodig heeft en wat het gaat kosten.